Hennepplantage ontdekt in woning Borggrevelanden in Enschede

Enschede – Naar aanleiding van een onderzoek werd op donderdag 15 januari een inwerking zijnde hennepkwekerij op de Borggrevelanden in Enschede aangetroffen.

In de woning werden 469 hennepplanten en de benodigde apparatuur in beslag genomen. De stroom werd illegaal afgetapt.
In opdracht van de Officier van Justitie werden de planten en apparatuur vernietigd. De 23-jarige bewoner werd aangehouden. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Het kweken van hennep is illegaal en strafbaar. Daarnaast is het gevaarlijk zowel voor uzelf als voor de omgeving. Voor hennepteelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schade aan woningen ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming.

U kunt een hennepkwekerij herkennen aan bijvoorbeeld: elektriciteitsproblemen in de buurt, afgeplakte ramen, stank / vocht / schimmel / lekkages in of rondom de woning of licht dat constant brandt.

Hennepkwekerijen vormen een gevaar voor hun omgeving, mogelijk dus ook voor u. Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt gekweekt wordt? Bel de politie: 0900-8844, of meld het bij Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

(bron: politie)