Hennepplantage aangetroffen na wateroverlast woning Enschede

Enschede – Naar aanleiding van een melding van wateroverlast werd op donderdag 2 april een inwerking zijnde hennepkwekerij op de S.L. Louwesstraat in Enschede aangetroffen.

Het kweken van hennep is illegaal en strafbaar
In de woning werden 544 hennepplanten en de benodigde apparatuur in beslag genomen. De waterleiding was geknapt en liep er behoorlijk veel water langs de gevel naar buiten. Door Enexis werd de elektriciteit afgesloten in de woning. In opdracht van de Officier van Justitie werden de planten en apparatuur vernietigd. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de hennepkwekerij.

Het kweken van hennep is illegaal en strafbaar. Daarnaast is het gevaarlijk zowel voor uzelf als voor de omgeving. Voor hennepteelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schade aan woningen ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming.

U kunt een hennepkwekerij herkennen aan bijvoorbeeld: elektriciteitsproblemen in de buurt, afgeplakte ramen, stank / vocht / schimmel / lekkages in of rondom de woning of licht dat constant brandt.

Hennepkwekerijen vormen een gevaar voor hun omgeving, mogelijk dus ook voor u. Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt gekweekt wordt? Bel de politie: 0900-8844, of meld het bij Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

(Bron: politie)