Hennepplantage aangetroffen in studentenkamer Haaksbergerstraat in Enschede

Enschede – Naar aanleiding van diverse klachten over stankoverlast werd op donderdag 12 februari een inwerking zijnde hennepkwekerij in een studentenkamer aan de Haaksbergerstraat in Enschede aangetroffen.

Het kweken van hennep is illegaal en strafbaar
In de woning werden 55 hennepplanten en de benodigde apparatuur in beslag genomen.
In opdracht van de Officier van Justitie werden de planten en apparatuur vernietigd. Tegen de 24-jarige bewoner zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Het kweken van hennep is illegaal en strafbaar. Daarnaast is het gevaarlijk zowel voor uzelf als voor de omgeving. Voor hennepteelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schade aan woningen ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming.

U kunt een hennepkwekerij herkennen aan bijvoorbeeld: elektriciteitsproblemen in de buurt, afgeplakte ramen, stank / vocht / schimmel / lekkages in of rondom de woning of licht dat constant brandt.

Hennepkwekerijen vormen een gevaar voor hun omgeving, mogelijk dus ook voor u. Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt gekweekt wordt? Bel de politie: 0900-8844, of meld het bij Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

(bron: politie)