Hennepkwekerijen aangetroffen in woningen Enschede, 38-jarige man aangehouden

Enschede – Op donderdagmorgen 18 juni werd in een woning aan de Perikweg in Enschede een hennepkwekerij met 332 plantjes aangetroffen.

In de woning ernaast troffen de agenten materialen aan die er op duiden dat er een kwekerij actief is geweest. Tevens was de stroom langs de meter getapt. Een 38-jarige man (met meerdere woonadressen) is aangehouden en opgesloten. Zowel de plantjes als de aangetroffen benodigdheden voor het kweken werd in beslaggenomen en vernietigd.

Vanmorgen, vrijdag 19 juni, werd op de 6e verdieping van een flat aan de Belgiëlaan ook een kwekerij ontruimd. Hier werden 400 plantjes ontdekt en werd er ook stroom gestolen. De bewoner was niet aanwezig. Ook de goederen van deze kwekerij is vernietigd.

Hennepkwekerijen

De poitie wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. Vaak wordt illegaal stroom afgetapt, wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Heeft u vermoedens van een kwekerij ibij u in de buurt dan vragen wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Wil u uw melding anoniem doorgeven, bel dan met de meldlijn ‘Meld Misdaad Anoniem’ via 0800-7000. of online-melden via www.meldmisdaadanoniem.nl

(bron: politie)