Hennepkwekerij ontruimd Julie de Graaglaan in Enschede

Enschede – Dinsdag 25 maart werd een hennepkwekerij ontdekt en ontruimd in een woning aan de Julie de Graaglaan in Enschede. De bewoner is aangehouden.

Naar aanleiding van een anonieme tip, werd dinsdagmiddag een in werking zijnde hennepkwekerij ontdekt in een woning aan de Julie de Graaglaan in Enschede. In de kwekerij stonden 352 hennepplanten. De stroom werd illegaal afgetapt. Er waren aanwijzingen voor eerdere oogsten. Daarom werden twee auto’s in beslag genomen. De bewoner is aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Ontnemingsvordering wederrechtelijk verkregen voordeel
Indien bij een hennepkwekerij aanwijzingen worden gevonden dat eerder is geoogst en er dus financieel voordeel is behaald, kan de officier van justitie een ontnemingsvordering indienen bij de rechter. In deze vordering wordt de rechter verzocht te bepalen dat het financiële voordeel, dat de verdachte volgens de officier van justitie heeft behaald, door de verdachte wordt terugbetaald aan de staat.

Het kweken van hennep is illegaal en strafbaar
Naast het feit dat het kweken van hennep illegaal en strafbaar is, is het gevaarlijk zowel voor uzelf als voor de omgeving. Voor hennepteelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schade aan woningen ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming.

U kunt een hennepkwekerij herkennen aan bijvoorbeeld: sneeuwvrije daken tijdens vorstperiode, elektriciteitsproblemen in de buurt, afgeplakte ramen, stank / vocht / schimmel / lekkages in of rondom de woning of licht dat constant brandt.

Hennepkwekerijen vormen een gevaar voor hun omgeving, mogelijk dus ook voor u. Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt gekweekt wordt? Bel de politie: 0900-8844, of meld het bij Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

(bron: politie)