Hennepkwekerij ontdekt Fazantstraat Enschede

Enschede – Op woensdag 4 maart werd een hennepkwekerij op de Fazantstraat in Enschede aangetroffen.

Het kweken van hennep is illegaal en strafbaar
In een woning werden 263 net geoogste hennepplanten aangetroffen en werd de benodigde apparatuur in beslag genomen. De stroom werd illegaal afgetapt. In opdracht van de Officier van Justitie werd het apparatuur vernietigd. De 24-jarige bewoner werd aangehouden en is voor verder onderzoek ingesloten. Proces-verbaal is opgemaakt.

Het kweken van hennep is illegaal en strafbaar. Daarnaast is het gevaarlijk zowel voor uzelf als voor de omgeving. Voor hennepteelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schade aan woningen ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming.

U kunt een hennepkwekerij herkennen aan bijvoorbeeld: elektriciteitsproblemen in de buurt, afgeplakte ramen, stank / vocht / schimmel / lekkages in of rondom de woning of licht dat constant brandt.

Hennepkwekerijen vormen een gevaar voor hun omgeving, mogelijk dus ook voor u. Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt gekweekt wordt? Bel de politie: 0900-8844, of meld het bij Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

(Bron: politie)