Grote politieactie in Enschede, 180 agenten ingezet: zes aanhoudingen

Enschede – De politie heeft maandagmorgen een inval gedaan in twaalf panden in Enschede en één pand in Delden. Hierbij zijn vooralsnog zes personen aangehouden. Dit meldt de politie.

Volgens de politie worden de personen worden verdacht van betrokkenheid bij hennepkwekerijen en deelname aan een criminele organisatie. Bij de inval was ook de Dienst Speciale Interventies. De politie maakt bij de zoekingen gebruik van geldhonden. Meerdere auto’s zijn in beslag genomen voor onderzoek.

De politie waarschuwde vanmorgen dat de invallen in Enschede en Delden voor enige overlast in de omgeving kunnen zorgen. De politie doet een inzet met ongeveer 180 politiemensen om de wijk weer veilig, verdraagzaam en leefbaar te krijgen. Afgelopen jaar zijn meerdere hennepkwekerijen opgerold die te linken zijn aan deze criminele organisatie.

Een groot gedeelte van de Burgemeester Jacobsstraat te Enschede is afgezet met schermen. De politie is daar in meerdere woningen begonnen met doorzoeken. Er worden twee PD-Units en dixi’s geplaatst. Op andere plaatsen in Enschede en in Delden vinden ook doorzoekingen plaats.

(foto: 112Twente | News United)