Grote hennepkwekerij met 877 planten aangetroffen Najaarsweg Enschede, negen personen aangehouden

Enschede – Op donderdag 18 februari werd naar aanleiding van een melding bij Meld Misdaad Anoniem een inwerking zijnde hennepkwekerij aangetroffen in een bedrijfspand op de Najaarsweg in Enschede. In het pand werden 877 hennepplanten en de benodigde apparatuur in beslag genomen. De stroom werd illegaal afgetapt. Het bedrijfspand werd tijdelijk gehuurd en voor de illegale hennepkwekerij gebruikt.

In opdracht van de Officier van Justitie werden de planten en apparatuur vernietigd. Negen personen waren in het pand bezig met het knippen van de planten. Alle negen personen uit Enschede zijn aangehouden en voor onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Ook heeft de politie een voertuig in beslag genomen.

Ontnemingsvordering wederrechtelijk verkregen voordeel
Indien bij een hennepkwekerij aanwijzingen worden gevonden dat eerder is geoogst en er dus financieel voordeel is behaald, kan de officier van justitie een ontnemingsvordering indienen bij de rechter. In deze vordering wordt de rechter verzocht te bepalen dat het financiële voordeel, dat de verdachte volgens de officier van justitie heeft behaald, door de verdachte wordt terugbetaald aan de staat.

Zeg nee tegen hennepteelt!
Het kweken van hennep is illegaal en strafbaar. Daarnaast is het gevaarlijk zowel voor uzelf als voor de omgeving. Voor hennepteelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Wanneer er brand ontstaat, is de eigenaar van het pand niet verzekerd. Ook kan schade aan woningen ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming.

U kunt een hennepkwekerij herkennen aan bijvoorbeeld: elektriciteitsproblemen in de buurt, afgeplakte ramen, stank / vocht / schimmel / lekkages in of rondom de woning of licht dat constant brandt.

Hennepkwekerijen vormen een gevaar voor hun omgeving, mogelijk dus ook voor u. Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt gekweekt wordt? Bel de politie: 0900-8844, of meld het bij Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

(bron: politie)