Gevaarzetting door hennepkwekerijen met honderden planten in flatgebouwen in Enschede

Enschede – De politie heeft donderdag 21 april in Enschede twee hennepkwekerij aangetroffen in flatgebouwen in Enschede. In beide gevallen was er sprake van gevaarzetting door het illegaal aftappen van stroom. Er werden honderden planten aangetroffen.

De eerste kwekerij werd aangetroffen in een flatgebouw aan de Waalstraat in Enschede. In een appartement werden 186 planten aangetroffen. De stroom werd illegaal afgetapt waardoor er sprake van een gevaarzetting in de flat. De planten en de apparatuur zijn direct vernietigd.

De tweede kwekerij werd aangetroffen in een appartement op de negende etage van een flat aan de Fazantstraat. Hier werden 330 planten aangetroffen. Ook hier werd de stroom illegaal afgetapt was er sprake van een gevaarzetting. Enexis werd opgeroepen om de stroom af te sluiten. Ook hier zijn de apparatuur en de planten direct vernietigd.

Heeft u vermoedens van hennepteelt in uw wijk of buurt? Meld uw vermoedens dan! Dit kan bij de politie of bij Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000).

(foto: 112Twente | News United)