Video: Getuigenoproep ernstig geweldsincident Enschede

Enschede – De politie zoekt getuigen van een ernstig geweldsincident in Enschede, dat op maandagmorgen 2 november omstreeks 08.45 uur heeft plaatsgevonden aan de Telgendijk.

Een medewerker van de gemeente Enschede is, tijdens het uitoefenen van zijn werkzaamheden voor de gemeente, slachtoffer geworden van geweld.

De medewerker parkeerde zijn dienstvoertuig op een onverharde oprit op de hoek van de Oosterstraat/Telgendijk. Op dat moment parkeerde een bestuurder van een donkere auto, mogelijk een Volkswagen Golf recent model, zijn auto achter de auto van de gemeentemedewerker. De bijrijder van deze auto stapte uit. Ook de bestuurder deed dit. De mannen forceerden een raam van de auto van de gemeentemedewerker en mishandelden hem. De aanval op de medewerker stopte na enige tijd en de mannen stapten weer in hun auto en reden rustig weg in de richting van de Oosterstraat

Signalementen
De signalementen van de mannen, die betrokken waren bij dit incident zijn: blanke man van circa 35 jaar, gezet/dik postuur, zwarte pet en grijze jas. Heeft een tattoo in de nek in de vorm van omlijning van een hartje en een blanke man. De andere is ook een blanke man met smal/tenger postuur en rossig haar.

Aangifte
De medewerker is behandeld aan de verwondingen die hij heeft opgelopen en heeft daarna zelf aangifte gedaan van mishandeling. De politie onderzoekt het geweldsincident.
Hebt u iets gezien of gehoord dat mogelijk met dit incident te maken heeft en dat voor het politieonderzoek van belang kan zijn zoekt u dan contact met de politie via tel. 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem tel. 0800-7000.

Hogere strafeis
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Het beleid van het openbaar ministerie is erop gericht dat personen die geweld uiten in de richting van bijv. politie- brandweer- en ambulance- en overheidspersoneel, een hogere strafeis tegemoet kunnen zien.

(bron: politie)
(foto en video: 112Twente | www.112twente.nl)