Getuige ziet inbraak in bedrijfspand Enschede: twee personen aangehouden

Enschede – Vannacht omstreeks 04:30 uur kreeg de politie een melding van een inbraak in een bedrijfspand aan de Roombekerveld in Enschede. Een buurtbewoonster hoorde breekgeluiden en glasgerinkel. Tevens zag zij dat er een donkerkleurige auto naast een braakliggend terrein stond. Twee mannen renden op het moment van bellen meerdere keren van de auto naar de voorkant van een bedrijfspand en weer terug. De melder kon nog vertellen dat deze mannen instapten en wegreden in de richting van Lijsterstraat in Enschede.

Agenten troffen dit voertuig rijdend met gedoofde lichten aan op Lijsterstraat en lieten deze stoppen. Ze troffen hier twee mannen in aan. De bestuurder zei dat ze op een stuk terrein waren geweest om een nieuwe luchtbuks uit te proberen. Agenten zagen dat de bestuurder erg trilde en transpireerde. Volgens de bestuurder kwam dit omdat hij zenuwachtig was over de controle.

Het signalement van deze mannen en de donkerkleurige auto kwamen overeen met wat de melder de politie had doorgegeven. Hierop zijn de mannen aangehouden ter zake diefstal door middel van braak, diefstal in vereniging dan wel poging daartoe. Tevens is het voertuig in beslag genomen voor onderzoek.

(Bron: politie)