Gemeente Enschede reageert op schietincident; Horecapand gaat drie maanden dicht

Enschede – Het pand aan de Brinkstraat in Enschede waarin Lounchebar Luxxx gevestigd is, gaat op bevel van burgemeester Van Veldhuizen met onmiddellijke ingang voor drie maanden dicht. Aanleiding is het schietincident dat in de nacht/ochtend van 19 september plaatsvond.

In de nacht van maandag op dinsdag werd tenminste zesmaal geschoten in de richting van de voordeur van het horecapand. Aangenomen wordt dat dit incident verband houdt met de beschieting van een woonhuis op een later tijdstip die nacht. Mede gelet op dit verband, bestaat de vrees dat zich in de toekomst nieuwe incidenten rondom het pand zullen voordoen.

In het belang van de openbare orde, veiligheid en gezondheid heeft de burgemeester besloten tot sluiting van het horecapand voor een periode van drie maanden. “We hopen met deze beslissing de veiligheid en de rust in de wijk te herstellen”, aldus de burgemeester. “Het onderzoek van de politie gaat ondertussen door. De resultaten daarvan moeten uitwijzen of extra maatregelen nodig zijn”.

(foto: 112Twente | News United)

Het laatste 112-nieuws uit Enschede rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Enschede! Volg ons ook op Facebook!