Gemeente Enschede; Noodbevel voor binnenstad van Enschede van kracht tot morgenvroeg 07.00 uur

Enschede – In overleg met de politie en het Openbaar Ministerie heeft waarnemend burgemeester Theo Bovens van de gemeente Enschede zondagavond 21 november om 20.32 uur een noodbevel afgekondigd voor de binnenstad van Enschede.

Het noodbevel, gebaseerd op artikel 175 Gemeentewet, wordt alleen in uitzonderlijke situaties ingezet en bepaalt dat de burgemeester bevoegd is alle bevelen te geven die hij nodig acht voor de handhaving van de openbare orde of ter beperking van gevaar.

Het noodbevel is van kracht vanaf 21 november 2021 20.32 uur tot 22 november 2021 tot 07.00 uur. Waarnemend burgemeester Theo Bovens: “Voor de veiligheid van de inwoners in de binnenstad en om plunderingen en vernielingen te voorkomen, heb ik in overleg met politie en justitie, besloten om voor de binnenstad een noodbevel af te kondigen. Dit noodbevel stelt de politie en Mobiele Eenheid (ME) in staat om zo nodig op te treden tegen de relschoppers, straten af te sluiten en plekken te ontruimen en samenscholingen te verbieden. Wie de bevelen van de politie negeert, kan aangehouden worden.”

(bron: Gemeente Enschede)