(foto’s en video): Drie aanhoudingen bij drugsdeal Oogstplein Enschede; beslag op duizenden euro’s en cocaïne

Enschede – Maandagmiddag 4 augustus rond 15:30 uur zijn op het Oogstplein drie mannen: een uit Duitsland (29) en twee zonder vaste woon- of verblijfplaats (26 en 38) aangehouden voor handel in harddrugs. Bij de mannen werden duizenden euro’s en een hoeveelheid cocaïne inbeslaggenomen.

De politie werd getipt over een ‘verdachte’ situatie op het Oogstplein, waarbij gezien was dat een man mogelijk een handvuurwapen achter zijn broeksband stopte nadat hij uit een auto was gestapt. Meerdere politie-eenheden werden ingezet en de omgeving werd ruim afgezet in verband met een mogelijke gevaarsetting door vuurwapengebruik en onderzoek. Het drietal werd ingerekend; een vierde man zag kans er via de J.H.W. Robersstraat vandoor te gaan in de richting van de Weideweg. Dit betrof een man met een lichtgetinte huid, kort stekelig zwart haar, en gekleed in een blauw shirt, korte broek en dichte schoenen.

Mensen die iets gezien of gehoord hebben dat mogelijk verband houdt met dit incident, en nog niet met de politie gesproken hebben, wordt gevraagd contact met haar op te nemen via 0900-8844. Anonieme informatie kan worden doorgegeven via 0800-7000. Naar de ingesloten mannen is een nader onderzoek gestart.

(bron: politie)
(foto’s en video: 112Twente | www.112Twente.nl)