Foto en video: Tientallen bekeuringen en auto’s in beslag genomen bij grootschalige verkeerscontrole in Enschede

Enschede – Gisteren heeft een grootschalige verkeerscontrole plaatsgevonden in Enschede. Bij de controle, die plaatsvond op en rond het Diekmanterrein, werd samengewerkt met verschillende partners, zoals de Belastingdienst, de Koninklijke Marechaussee (officiële pagina),Douane Nederland, de Landelijke Eenheid, het team Verkeershandhaving, het Grensoverschrijdend Politie Team (GPT) en onze collega’s van de politie in Gronau.

De controle vond plaats in het teken van het Donkere Dagen Offensief (DDO) en had met name als doel om woning- en auto-inbraken, overvallen en straatroven tegen te gaan.

Bij dit soort controles vindt de politie het vooral belangrijk dat ze zicht krijgen op auto’s in combinatie met ‘bekenden’. Ook is de politie nieuwsgierig naar andere personen die met deze ‘bekenden’ omgaan. Dit levert mogelijk belangrijke informatie op voor toekomstige opsporingsonderzoeken.

De DDO-controle werd tegelijkertijd met een reguliere verkeerscontrole uitgevoerd in het teken van de algemene verkeersveiligheid.

De politie deelde tienatallen bekeuringen uit voor onder andere het rijden met gladde banden, het niet dragen van de autogordel, niet handsfree bellen en het rijden zonder geldig rijbewijs, ook werd € 1.743,- aan openstaande boetes betaald, verder werd nog een kleine hoeveelheid softdrugs in beslag genomen.

De belastingdienst heeft meerdere auto’s in beslag genomen en laten afvoeren voor een beringsbedrijf.

(foto: 112Twente | News United)
(Video: SPSMedia)