Foto en video: Grote transportcontrole langs grens bij Enschede, 14 chauffeurs bekeurd

Enschede – Maandag 13 februari heeft er een grote multidisciplinaire transportcontrole plaatsgevonden langs de grens bij Enschede. Al het verkeer wat vanaf Duitsland Nederland binnen kwam rijden werd gecontroleerd. De controle richtte zich op transporteurs die afval vervoerden.

In totaal werden 31 vrachtwagen onderworpen aan een controle door de Politie, NVWA, Landelijke Eenheid, Regionale Uitvoeringsdienst en de Inspectie Leefomgeving & Transport.

14 vrachtwagenchauffeurs kregen een proces-verbaal voor onder andere overbeladen voertuigen, een gebroken ophanging, niet werkende claxon, onjuiste vergunning, niet werkende reminrichting en het vervalsen van vervoersbewijzen. Een vrachtwagenchauffeur had onjuiste documenten voor broodmeel. Dit kan gevaarlijk zijn voor mens en dier.

De politie gaat aan de chauffeurs een boete opleggen. In sommige gevallen is er naast de strafrechtelijke overtredingen ook sprake van een economisch delict. Twee vrachtwagens mochten niet verder rijden en moeten worden gerepareerd onder controle van de politie.

(foto: 112Twente | News United)
(Video: SPSMedia)