foto: Actiegroep DTG uit Enschede haalt spandoeken weg

Enschede – De spandoeken, die hingen aan de Gronausestraat als protestuitingen tegen de komst van het azc, zijn door de actiegroep DTG uit de wijk Dolphia verwijderd.

De aanleiding is de verordening die Gemeente Enschede heeft ingesteld waarbij het ophangen van protestuitingen tegen het azc op de openbare weg verboden is.

Gemeente Enschede: “Normaal gesproken is het niet toegestaan om spandoeken op te hangen in de openbare ruimte. Voor de situatie in Enschede-Oost is een uitzondering gemaakt. Direct na het besluit om een vluchtelingenopvang te realiseren aan het Esmarkerveld zijn door verschillende wijkbewoners her en der in de wijk spandoeken opgehangen. Omdat het besluit rondom het AZC een flink aantal inwoners van de wijken in Enschede Oost heeft geraakt, heeft de gemeente het uiten van meningen via de spandoeken tijdelijk meer ruimte gegeven door niet handhavend op te treden. Vanaf 1 november gaat de gemeente over op de regels die gelden voor de hele stad. Dat betekent dat tegen spandoeken in Enschede-Oost handhavend zal worden opgetreden. Dat houdt in dat de spandoeken die dan nog in de wijk hangen, door de gemeente worden weggehaald.”

Handhavend optreden door de gemeente is dus niet nodig daar de actiegroep DTG de spandoeken vandaag heeft verwijderd.