Filiaalleider supermarkt in Enschede bedreigd na aanspreken van klant op niet dragen van mondkapje

Enschede – De politie kreeg donderdag 3 december een melding van een agressieve man die in gevecht was geraakt met een medewerker van een supermarkt aan de Haaksbergerstraat in Enschede.

Voor het pand van de supermarkt troffen agenten een 60-jarige man uit Enschede liggend op de grond aan. Hij reageerde meteen agressief in richting van de agenten over het feit dat ze een mondkapje droegen.

De filiaalleider wilde aangifte doen van bedreiging. Hij was belaagd door de 60-jarige man toen hij hem in de winkel aansprak op de verplichting om een mondkapje te dragen. De man uitte meteen dreigende taal en trok bij de supermarktmedewerker het mondkapje van zijn gezicht waarbij ook zijn bril op de grond viel.

Het kwam in de winkel tot een schermutseling waarbij de agressieve klant zelfs met blikken bier in de richting van de filiaalleider gooide. Uiteindelijk is hij de winkel uitgewerkt.

Omdat de 60-jarige man tijdens de aanwezigheid van de politie even onwel werd kwam de ambulance ter plaatse. De man wilde geen hulp aanvaarden en ook tegen de ambulancebroeders begon hij te ageren over de mondkampjes die ze droegen.

De man is aangehouden en overgebracht naar het politiecellencomplex in Borne.
Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt van bedreiging. Hij heeft van de supermarkt een winkelverbod gekregen. Tevens krijgt hij een boete voor het niet dragen van een mondkapje in de supermarkt.

Het laatste 112-nieuws uit Enschede rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Enschede! Volg ons ook op Facebook!