Fietsende politieman, in burger met wind tegen, houdt heler aan

Enschede – Een politieman van het basisteam Enschede fietste op zaterdag 24 december, nadat hij net zijn werkdag er op had zitten, omstreeks 13.20 uur, in zijn burgerkleding, over de Gronausestraat in Enschede. Hij moest tegen de wind in fietsen.

Terwijl hij kromgebogen over zijn stuur hing en flink doortrapte zag hij dat een onbekende man, die op een elektrische fiets voor hem reed, het nog zwaarder had dan hij. Dit vond de politieman enigszins vreemd, maar toen hij zag dat de fietscomputer, die de aansturing regelt, ontbrak sprak hij de fietser aan.
Nadat de politieman zijn legitimatiebewijs had getoond en zich kenbaar maakte als politiemedewerker vertelde de onbekende man dat hij 39 jaar was en in Enschede woonde.

De politieman trok de gegevens van de man na en ontdekte dat de Enschedeër nog een gevangenisstraf had openstaan van 13 dagen en nog twee boetes van 85 en 397 euro moest betalen. Tevens werd hij nog gezocht voor het afgeven van zijn DNA.

De politieman heeft tevens de fiets gecontroleerd en deze bleek al in 2014 te zijn gestolen. De 39-jarige man werd aangehouden en overgedragen aan de inmiddels gealarmeerde collega’s van de politieman. Zij hebben hem overgebracht naar het politiearrestanten-centrum in Borne.

De man heeft afstand gedaan van de elektrische fiets. De fiets wordt teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt omdat hij verdacht wordt van heling. Maar voorlopig mag hij de feestdagen in gevangenschap doorbrengen.

(Bron: politie)