Enorme ravage op bedrijfsterrein na zeer grote brand Enschede

Enschede – Na de zeer grote brand gisteravond is er vandaag een enorme ravage zichtbaar op het bedrijfsterrein. De politie bewaakt het terrein. De plek van de brand trekt op dit moment nog steeds veel bekijks.

Gisteravond om 21:36 uur kregen de hulpdiensten een melding van een industriebrand bij een groothandel aan de Marssteden in Enschede. Ter plaatse bleek er sprake van een brand bij Van der Wurp. De brandweer heeft vervolgens opgeschaald naar zeer grote brand (GRIP 1). Volgens de brandweer zijn er bij de felle brand geen schadelijke stoffen vrijgekomen. Wel kan het in de omgeving ruiken naar verbrand plastic en er hangt veel rook. De rook was tot in Duitsland te zien.

Omwonenden moesten ramen en deuren dichthouden. De brandweer was met groot materieel uitgerukt naar de brand, maar kon niet voorkomen dat het verloren ging. Rond middernacht had de brandweer het vuur onder controle. De politie doet onderzoek naar de toedracht van de brand. Bij de brand raakte één persoon gewond. Deze persoon wordt verhoord door de politie.

(bron en foto: 112Twente | www.112twente.nl)