Duo uit Enschede aangehouden na diefstal bestelbus

Enschede – De politie heeft maandagmiddag 17 november in Enschede twee mannen van 31 en 33 jaar aangehouden op verdenking van diefstal van een bestelbus.

Surveillerende agenten zagen maandagmiddag in Enschede hoe een man zich verdacht gedroeg in de buurt van geparkeerde auto’s. Ze besloten hem te volgen. De man had veel interesse in de geparkeerde auto’s en gluurde bij verschillende auto’s naar binnen. De agenten verloren hem vervolgens uit het oog.

Kort daarna bleek dat vanaf de Celebesstraat, een bestelbus was weggenomen. Onderzoek werd ingesteld en enige tijd later werd het gestolen voertuig op de Palembangstraat teruggevonden. Getuigen konden de agenten een duidelijk signalement geven van het duo dat deze auto had geparkeerd. Hierbij werd direct duidelijk dat één van de verdachten de eerder geziene man moest zijn.

De gestolen auto werd in beslag genomen en na verder onderzoek werden twee mannen, een 31- en een 33-jarige Enschedeër, in hun woningen aangehouden. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau waar zij zijn ingesloten. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

(Bron: politie)