Duo aangehouden na achtervolging Enschede

Enschede – De politie heeft op dinsdag 24 september na een achtervolging in Enschede twee inwoners uit die plaats aangehouden.

De passagier zag eerst nog kans om te vluchten en gooide iets weg. Op aanwijzing van een getuige werd dit gevonden en het gaat vermoedelijk om harddrugs. Het duo is ingesloten voor verder onderzoek.

Geen voorrang
Surveillerende agenten in een onopvallende auto zagen rond het middaguur een automobilist met hoge snelheid in Enschede-Oost rijden. Ook verleende hij de politieauto geen voorrang. De agenten besloten de bestuurder te controleren, maar deze verhoogde direct zijn snelheid.

Achtervolging
Er volgde een achtervolging waarbij de politie met zwaailicht en sirene de auto volgde. Via de meldkamer werden andere politieauto’s in de richting van de vluchtende automobilist gestuurd. De bestuurder beging de nodige overtredingen en vloog bij de Javastraat/Molukkenstraat uit de bocht en botste tegen een boom.

Drugs aangetroffen
De bestuurder kon direct worden aangehouden, de passagier nam de benen. Hij kon even later worden aangehouden. Op aanwijzingen van een getuige werd uit een tuin een weggegooid pakket gevonden. Het gaat vermoedelijk om harddrugs en dit wordt onderzocht. De beide mannen zijn ingesloten voor verhoor. Van de bestuurder is het rijbewijs ingevorderd en de auto is in beslag genomen. Dit laatste omdat er nog een aantal boetes voor het voertuig betaald moesten worden.

(bron: politie)

Geef een reactie