Drie gevaarlijke hennepkwekerijen in flats Enschede en Glanerbrug

Enschede / Glanerbrug – Op dinsdag 17 maart ontdekte de politie hennepkwekerijen in flats aan de Sterrenstraat en de Belgiëlaan in Enschede en de Robert Scottstraat in Glanerbrug.

Bij één van de kwekerijen was sprake van oververhitting in de meterkast, waardoor er groot brandgevaar voor de buren was.

Omstreeks 8.00 uur kreeg de politie een melding van een verdachte situatie in een woning aan de Sterrenstraat. De buitendeur bleek al een tijd open te staan. Toen agenten ter plaatse gingen, troffen zij in de woning een geoogste hennepkwekerij aan waar 285 planten hadden gestaan. Er werd geen aanhouding verricht.

Na een anonieme melding, ontdekten agenten omstreeks 9.00 uur een in werking zijnde hennepkwekerij met 280 planten in een flat aan de Belgiëlaan. Er waren sporen zichtbaar van eerdere oogsten. Ook hier werd geen aanhouding verricht.

Tijdens een bezoek van een deurwaarder werd omstreeks 10.00 uur in een flat aan de Robert Scottstraat een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen aan met 230 planten. De bewoner werd aangehouden.

Daar wil je niet naast wonen!
Bij alle drie de kwekerijen werd elektriciteit illegaal afgetapt. Bij de kwekerij aan de Belgiëlaan was sprake van extreem brandgevaar. In de meterkast was de bedrading al aangetast door oververhitting!
In rijtjeswoningen en flats kan een hennepkwekerij leiden tot levensgevaarlijke situaties. De stroomvoorziening van kwekerijen is vaak slecht aangelegd. De kans op kortsluiting en oververhitting met brand als gevolg is groot. Daar wil je niet naast wonen! Neem daarom contact op met de politie als u het vermoeden heeft dat er in uw buurt een hennepkwekerij zit. Melden kan via 0900-8844. U kunt ook anoniem melden via telefoonnummer 0800-7000.

(Bron: politie)