Brandweer Twente: “Drukke nacht bij jaarwisseling in Twente; geen agressie tegen brandweermensen”

Twente – De jaarwisseling verliep voor Brandweer Twente een stuk drukker dan voorgaand jaar. De brandweer is in totaal 141 keer gealarmeerd. In bijna alle gevallen ging het om kleine incidenten, zoals container- en afvalbrandjes. Maar er was ook sprake van wat grotere incidenten, zoals een middelbrand bij een peuterspeelzaal in Enschede en een grote brand in Hengelo aan de Loodsstraat in een bedrijvenverzamelgebouw.

Het aantal incidenten is hoger ten opzichte van het vorige jaar, toen er een vuurwerkverbod gold en er coronamaatregelen van toepassing waren. De brandweer is toen 94 keer opgeroepen. Hierbij ging het voornamelijk om afval- en containerbrandjes.

Oudejaarsdag
Brandweer Twente is op oudejaarsdag vanuit verschillende kazernes in totaal 80 keer gealarmeerd voor een incident. Dit is een stijging ten opzichte van de vorige jaarwisseling, toen de brandweer 57 keer werd gealarmeerd op oudejaarsdag.

Nieuwjaarsnacht
Na middernacht tot 08.00 uur in de ochtend moest de brandweer 61 keer in actie komen. Dit is grote stijging ten opzichte van afgelopen jaar toen de brandweer 37 keer moest uitrukken.

Bijzonderheden
In de middag rond half drie veroorzaakte vuurwerk brand op het dak van een peuterspeelzaal in Enschede. De brandweer schaalde op naar middelbrand. De school liep forse schade op. Rond half twee ’s nachts, na de jaarwisseling, is de brandweer gealarmeerd voor een grote brand in een bedrijfsverzamelgebouw aan de Loodsstraat in Hengelo. De brand was bij aankomst van de brandweer uitslaand en het pand stond volledig onder rook. Om er zeker van de zijn dat de brand onder controle was, werden er gaten in het dak gezaagd om bij de isolatie te komen. Drone Argus is ingezet om de hotspots van bovenaf in kaart te brengen. Net na half 6 in de ochtend kon het sein ‘brand meester’ gegeven worden. Niemand raakte bij de brand gewond.

Agressie
In Twente is er dit jaar geen agressie tegen brandweermensen geweest.

(bron: Brandweer Twente)
(foto: 112Twente | News United)