Brandweer rukt uit voor meldingen van stormschade

Twente – De brandweer is woensdagmorgen meerdere keren uitgerukt voor meldingen van stormschade. Het KNMI had eerder vanmorgen Code Oranje afgegeven voor de regio.

De meldingen kwamen onder meer uit Enschede, Tubbergen, Hengelo, Vroomshoop, Nijverdal, Fleringen, Holten, Denekamp, Wierden, en Almelo.

Op de hoek van de Kuipersdijk met de Kalimantanstraat in Enschede is een grote tak uit de boom geknapt. De weg is afgesloten. De brandweer is opgeroepen om de tak te verwijderen en de weg weer vrij te maken.

Vanaf vanmorgen 8 uur komen er in de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Flevoland en in het IJsselmeergebied zeer zware windstoten voor van 100-120 km/u.

Vooral aan de kust en in het IJsselmeergebied kunnen de windstoten plaatselijk nog zwaarder zijn. Vanaf het einde van de ochtend krijgen ook het Waddengebied, Overijssel, Friesland, Drenthe en Groningen te maken met zeer zware windstoten van 100-120 km/u. De wind waait uit het westen.

Hierdoor kan schade en gevaar ontstaan als gevolg van omvallende bomen en rondvliegende voorwerpen. In Zuid-Holland neemt de wind aan het einde van de ochtend weer af, elders gebeurt dit halverwege de middag.

(foto: 112Twente | News United)