Brandweer Oldenzaal ingezet bij grote brand voormalig zwembad Enschede

Enschede – Op donderdag 15 mei is een voormalig zwembad aan De Reulver in Enschede door brand volledig verwoest. De brandweer verwacht vandaag nog bezig te zijn met nabluswerkzaamheden. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan en de oorzaak van de brand is nog onbekend.

Rond 04.00 uur vanmorgen kwam bij Meldkamer Twente de melding binnen van een vermoedelijke brand in het voormalige zwembad aan de Reulver 114 in Enschede. Verkenning van de brandweer leerde dat er inderdaad vuurverschijnselen zichtbaar waren in het pand. De brand bevond zich in de dakconstructie en verplaatste zich snel door de verschillende ruimten, waarbij delen van het plafond naar beneden kwamen. Voor de brandweer was het niet meer veilig om de brand van binnenuit te bestrijden. Daarom is besloten om naar buiten te gaan en de brand vanaf daar te blussen. Vanwege de betonnen dakconstructie duurde het lang voordat de brand echt uitslaand was. Met behulp van een kraanwagen zijn delen van het dak gesloopt, waardoor de brand beter bestreden kon worden. Om 07.45 uur werd het sein brandmeester gegeven. De nabluswerkzaamheden duren nog de gehele dag.

Bij de brand kwam rook vrij die richting de woonwijk Stroinkslanden trok. Bewoners werd geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden. De brandweer heeft continu metingen verricht en geen verhoogde waarden van gevaarlijke stoffen gemeten.

Tijdens de nabluswerkzaamheden blijft er lichte rook vrijkomen. Dit kan voor stankoverlast zorgen: ramen en deuren gesloten houden, kan dit voorkomen.

Brandweer Twente heeft personeel en materieel van de kazernes in Enschede, Oldenzaal en Hengelo ingezet bij deze brand. Het gaat hier om ongeveer dertig brandweermensen.

De oorzaak van de brand is niet bekend. Er hebben zich geen persoonlijke ongevallen voorgedaan.

(bron: Brandweer Twente)
(foto: 112Oldenzaal.nl)