Brandstichting na overval in Enschede, politie zoekt grijze Opel Insignia met kenteken 91-KRX-4

Enschede – De politie onderzoekt de overval op de eigenaar van het bedrijf dat op 12 mei jongstleden compleet werd verwoest na brandstichting.

Op dinsdagavond 12 mei brak er brand uit in het bedrijf Van der Wurp aan de Marssteden in Enschede. De eigenaar van het bedrijf, een 43-jarige man uit Hengelo, was even daarvoor overvallen.

De eigenaar was tussen 20.30 uur en 21.00 uur bezig met werkzaamheden in zijn zaak toen hij door een man met een bivakmuts met wapen werd bedreigd. Hij moest het geld uit de kluis in het kantoortje, dat op de eerste verdieping aanwezig was, afgeven. Daarna werd hij door de overvaller gekneveld en achtergelaten in zijn kantoortje.

De eigenaar bemerkte, toen de overvaller was vertrokken, dat er rookontwikkelingen waren in het pand. Hij kon zichzelf in veiligheid brengen door via het raam van het kantoortje naar buiten te klimmen en alarm te slaan.

Naast veel geld werd ook de antraciet grijze personenauto van het merk Opel Insignia voorzien van het kenteken 91-KRX-4 van de eigenaar weggenomen.

In het regionale opsporingsprogramma Onder de Loep van RTV Oost worden op bewakingsbeelden getoond van de gestolen auto die om 21.18 uur wegrijdt over de Windmolenweg in Enschede.

Wie weet meer over deze overval, brandstichting of weet waar de gestolen auto momenteel is of heeft deze na dinsdag 12 mei 2015 21.15 uur zien rijden?

(bron: politie)
21052015_insignia