Brandgevaarlijke situatie bij hennepkwekerij Belgiëlaan Enschede

Enschede – Naar aanleiding van een onderzoek werd op donderdag 19 maart een inwerking zijnde hennepkwekerij op de Belgiëlaan in Enschede aangetroffen.

In de woning werden 235 hennepplanten aangetroffen. De stroom werd illegaal afgetapt en er was sprake van een brandgevaarlijke situatie. De hoofdzekering van de flat is tot drie keer toe doorgeslagen, waardoor de gehele flat zonder stroom zat. De 22-jarige bewoner is aangehouden. In opdracht van de Officier van Justitie zijn de planten en apparatuur in beslag genomen.

Het kweken van hennep is illegaal en strafbaar.
Daarnaast is het gevaarlijk zowel voor uzelf als voor de omgeving. Voor hennepteelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schade aan woningen ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming.

U kunt een hennepkwekerij herkennen aan bijvoorbeeld: elektriciteitsproblemen in de buurt, afgeplakte ramen, stank / vocht / schimmel / lekkages in of rondom de woning of licht dat constant brandt.

Hennepkwekerijen vormen een gevaar voor hun omgeving, mogelijk dus ook voor u. Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt gekweekt wordt? Bel de politie: 0900-8844, of meld het bij Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

(bron: politie)