Gevaarlijk duo, welke o.a. in Enschede een man gijzelden en een persoon neerschoten, bekennen rooftocht

De 25-jarige Antonio van der P. en de 19-jarige Enise B. hebben een bekentenis afgelegd over hun geruchtmakende rooftocht afgelopen februari. Het duo doorbreekt daarmee een wekenlang stilzwijgen.

Hun advocaten en het OM bevestigen tegenove het AD dat Van der P. en B. beiden hebben bekend. Over de precieze inhoud van hun verklaring willen ze nog niets zeggen.

Van der P. en B. zorgden in februari voor grote opschudding, nadat zij in Echten, Meppel, Lage Mierde en Enschede een spoor van geweld hadden getrokken. Ze ontvoerden een vrouw, gijzelden een man en schoten in Enschede op een camping een man neer. Na een wekenlange klopjacht werd het stel in een hotel in het Duitse Schwerte gearresteerd. Het tweetal was op dat moment in het bezit van een vuurwapen.

Daarna duurde het nog 3 maanden alvorens het paar kon worden uitgeleverd aan Nederland. In de media kregen de man en de vrouw de bijnaam ‘Bonnie en Clyde’. Tijdens het opsporingsonderzoek hebben politie en justitie de volledige namen en foto’s van de verdachten vrijgegeven. Het grove geweld en de vrees dat de twee nieuwe slachtoffers zouden maken, waren hiervoor de aanleiding.

(Bron: Tekst Telegraaf)