Bestuurder rijdt zonder rijbewijs en onder invloed 52 km/uur te hard binnen bebouwde kom

Enschede – Op maandag 27 april werd een bestuurder van een personenauto auto op de Hengelosestraat in Enschede gemeten met een snelheid van 106 km/h. Op deze weg geldt een maximum snelheid van 50 km/h.

Na correctie reed deze bestuurder maar liefst 52 km/h te hard binnen bebouwde kom. Hierop wilde agenten het rijbewijs van de bestuurder invorderen. Echter bleek bij de staandehouding dat deze bestuurder helemaal niet in het bezit was van een geldig rijbewijs.

Tevens ontstond de indruk dat de bestuurder onder invloed was van drugs. Hierop is bij de verdachte een speekseltest afgenomen en deze bleek inderdaad positief te zijn op het gebruik van THC.

De verdachte is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau te Enschede. Daar is bij de verdachte door de Ggd-arts bloed afgenomen.

Voor de snelheidsovertreding en het rijden zonder rijbewijs is proces-verbaal opgemaakt. Zodra de uitslag van het bloedonderzoek bekend is zal afhankelijk van deze uitslag gekeken worden of ook daar proces-verbaal voor word opgemaakt.

(Bron: politie)