Bestuurder bestelbus slaat hulpverleners na ongeval in Enschede

Enschede – Op woensdag 29 april omstreeks 21.30 uur reed een 45-jarige bestuurder uit de gemeente Hof van Twente vanuit Haaksbergen in een bestelbus met aanhanger in de richting van Enschede over de Zonnebeekweg.

Een 43-jarige bestuurster uit Haaksbergen reed in een personenauto over de Zonnebeekweg in tegengestelde richting. De bestelbus slingerde over de weg en raakte op een gegeven moment van de weg en belandde op de kop in de sloot. De tegemoetkomende auto werd geraakt door de aanhanger van de bestelbus en raakte beschadigd. De bestuurster van de auto bleef ongedeerd. De bestuurder van de bus kon op eigen kracht de bus verlaten.

Ambulancepersoneel wilde de bestuurder van deze bestelbus onderzoeken, maar de man reageerde in eerste instantie erg agressief richting de hulpverleners en schopte en sloeg hen. De bestuurder leek onder invloed van alcohol en/of drugs te zijn. In het ziekenhuis is een bloedproef van de man afgenomen.

De politie heeft het rijbewijs van de man ingevorderd. Ook heeft de politie een aangifte van mishandeling van het ambulancepersoneel opgenomen.

(bron: politie)