Beroving op Rutbeek, politie zoekt getuigen

Enschede – Maandagavond 10 augustus omstreeks 19:30 uur vond er een beroving plaats op het Rutbeek. Een groep van vijf jongeren liep op dat moment op de Eggelmorsweg toen zij drie scooters aan zagen komen rijden vanaf het bospad aan de Eggelmorsweg. De scooterrijders gedroeg zich erg vervelend en waren duidelijk uit op trammelant. De groep jongeren is daarop gewoon verder gelopen, maar werd achterna gereden door de jongens op de scooters. Er werd door hen geroepen dat zij de rugzak van de groep jongens wilden hebben. Toen dit geweigerd werd, werden twee van de jongens in hun gezicht geslagen. Een van hen heeft zich hiervoor onder doktersbehandeling moeten laten stellen. Uiteindelijk is het gelukt om van een van de jongens uit de groep een telefoon af te pakken.

De jongens zijn weggereden op hun scooters. Gaat om zes jongemannen van ongeveer 16/17 jaar met een lichtgetint uiterlijk. Een van de jongens was duidelijk wat donkerder getint. Ze reden op een mat zwarte Vespa, een matzwarte Piaggio Zip en een bruine retroscooter.

Heb je iets gezien of weet je meer? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem een melding doen kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.