Bejaarde vrouw slachtoffer van beroving in woning Enschede

Enschede – Een 87-jarige vrouw uit Enschede is het slachtoffer geworden van een beroving in haar woning.

Getuigenoproep
Bij de vrouw, wonende aan de Bleekhofstraat in Enschede, werd donderdag 16 juli omstreeks 12.30 uur aangebeld. De vrouw opende haar voordeur en een onbekende man gaf zich uit voor een medewerker van een waterleidingmaatschappij. De vrouw vertrouwde het niet en vroeg de man haar woning te weer verlaten. Hierop greep de onbekende man de 87-jarige vrouw hardhandig vast, beroofde haar van haar armband en ging er snel vandoor.

Wellicht zijn er mensen die iets verdachts hebben gezien. Deze worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Babbeltruc
Bij een babbeltruc worden – veelal oudere – mensen aangesproken. Vervolgens vindt een gesprekje plaats op straat, aan de voordeur of in de woning of wordt de weg gevraagd. Er worden soms (nep)sierraden omgehangen om te laten zien of omhelzen de rovers hun slachtoffers. Later blijkt dat de eigen sierraden of geld gestolen zijn en zijn de daders gevlogen.

De politie verzoekt mensen met klem om nooit sierraden van onbekende mensen om te laten doen op straat. Bij onraad kan altijd met de politie contact opgenomen worden.

De politie raadt mensen aan om alert te zijn op dit soort praktijken. Een aantal vuistregels om dit te voorkomen:
• Wees altijd gezond wantrouwend. Want: waarom komen ze juist bij u?
• Laat nooit iemand binnen, ook niet in de hal. Regen of geen regen. Sluit de deur, als u even wat op wilt halen.

(bron: politie)