Auto-inbreker in Enschede op pad met inbrekerswerktuig

Enschede – De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 12 januari een 35-jarige man aangehouden. Hij reed in een auto en had inbrekerswerktuig bij zich. Ook bleek dat hij had ingebroken in een auto.

De politie zag rond 00.15 uur een personenauto rijden op de Jan van Galenstraat en wilde de bestuurder staande houden voor een controle. Bij het zien van de politie verhoogde de bestuurder zijn snelheid. De agenten gaven door middel van het stopbord aan dat de bestuurder moest stoppen. Op de gaf de bestuurder gehoor aan het stopbord, waarna agenten de auto controleerden. Hierbij werd inbrekerswerktuig aangetroffen. Ook troffen de agenten een afstandbediening van een autoradio aan.

De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Tijdens de afhandeling van de zaak kwam een man bij het politiebureau die aangifte wilde doen van inbraak in zijn auto die geparkeerd stond op een parkeerplaats aan de van Galenstraat. Hierbij was een autoradio weggenomen.

Het bleek dat de aangehouden man hiervoor verantwoordelijk was. Hij had ingebroken in de auto, maar wist tijdens de achtervolging de weggenomen autoradio weg te gooien. Deze autoradio werd op de kruising van de M.H.Tromplaan met de de Ruyterstraat aangetroffen.

De man is ingesloten voor nader verhoor en de politie maakt proces-verbaal op.

(bron: politie)

Geef een reactie