Auto in beslag genomen in Enschede in onderzoek naar dodelijk schietincident in Oss

Enschede/Oss – De politie heeft dinsdagochtend een auto in beslag genomen in Enschede. Het voertuig was mogelijk betrokken bij het dodelijke schietincident aan de Leeuwerikhof in Oss afgelopen donderdag.

Bij het schietincident kwam donderdag 14 april een 23-jarige Ossenaar om het leven. Door de politie werd direct een groot onderzoek opgestart onder leiding van het Openbaar Ministerie. Uit dit onderzoek bleek dat een witte Mercedes betrokken zou zijn bij het incident. De politie wist de auto te lokaliseren in Enschede. Daar is hij dinsdagochtend in beslag genomen.

De politie gaat er vooralsnog vanuit dat dit de wagen is die donderdag ook in Oss gezien is. De auto wordt nu verder onderzocht op mogelijke sporen. Er zijn vooralsnog geen aanhoudingen verricht, maar het onderzoek is in volle gang.

Getuigen
Over het schietincident zelf zijn inmiddels vele getuigen gehoord, maar de politie is nog wel op zoek naar mensen die iets over de witte Mercedes zouden kunnen vertellen en hoe deze in Enschede terecht is gekomen.