Arrestatieteam houdt 21-jarige man uit Enschede aan die verdacht wordt van overvallen

Enschede – Mede dankzij de bewakingsbeelden die op Facebook waren geplaatst kwamen er veel tips binnen bij het rechercheteam dat de overvallen op het tankstation en een cafetaria onderzoekt.

Op dinsdagmorgen 30 augustus 2016 heeft het arrestatieteam een 21-jarige man uit Enschede in zijn woning aangehouden. De man wordt verdacht van het plegen van zeker twee overvallen in Enschede. Op zondag 24 juli werd een cafetaria aan de Poolmansweg overvallen waarbij de overvaller er op een scooter van door ging. De beelden van deze overval werden getoond in de uitzending van Onder de Loep van 28 juli jl. en daarna op het speciale Onder de Loep Youtube-kanaal gepubliceerd.

Op vrijdag 12 augustus werd het Total tankstation aan de Boulevard 1945 door een gewapende man overvallen. De eigenaar deed aangifte bij de politie en plaatste zelf beelden op Facebook van deze overvaller op slippers.

Het overvallenteam van de politie startte een onderzoek naar onder andere deze twee incidenten en zag overeenkomsten in de werkwijze en het signalement van de dader. Tevens kwamen er tips binnen bij de politie van getuigen die de overvaller op de bewakingsbeelden herkenden.

De man die vanmorgen is aangehouden wordt verdacht van het plegen deze overvallen. Hij is voor nader onderzoek opgesloten in het Politie Arrestantencentrum in Borne.

(bron: politie)