Agenten worden tijdens aanhouding mishandeld en één gebeten in gelaat, man en vrouw uit Enschede aangehouden

Hengelo – In de nacht van zaterdag op zondag 26 februari werden twee verdachten aangehouden voor onder andere het niet voldoen aan bevel of vordering en zeer ernstige beledigingen. Bij deze aanhouding werd hevig verzet gepleegd door de verdachten. Agenten werden mishandeld en één van hen werd zelfs in het gezicht gebeten.

Aanhouding op straat
Dit alles gebeurde rond de klok van 4.15 uur in de Beekstraat. Meerdere agenten deden zoals gebruikelijk horecadienst tijdens deze uitgaansavond. Op korte afstand zagen agenten dat er een opstootje dreigde te ontstaan. Er werd al wat geduwd en getrokken. Door snel ingrijpen kon dat worden voorkomen. De groep mensen kon worden aangesproken en werd gesommeerd zich te verwijderen. Goed resultaat zou je denken. Voor één man bleek dit echter aanleiding om de politieagenten zeer grof te beledigen. Genoeg grond om over te gaan tot een aanhouding. De maat was meer dan vol. Maar dat bleek nog niet genoeg. De aanhouding ontaarde in hevig verzet, een worsteling, slaan, schoppen en een beet in het gezicht van de agent. Een jonge vrouw bemoeide zich er ook mee. Eerst met woorden en daarna door ook in te slaan en te schoppen tegen een agent. Dit leek ook voor weer andere omstanders aanleiding zich ook met de aanhouding te bemoeien. Omstanders probeerden de verdachte te ontzetten. Door andere toegesnelde agenten in de omgeving, portiers in het horecagebied en het gebruik van pepperspray konden uiteindelijk de twee verdachten worden overmeesterd en ingesloten.

In verzekering gesteld
De verdachten betreffen een 22-jarige man en een 18-jarige vrouw uit Enschede. Ze zijn beiden in belang van het onderzoek in verzekering gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt voor; belediging, niet voldoen aan bevel of vordering, mishandeling van de agenten en verzet bij de aanhouding. De agent die werd gebeten werd in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen. Hij doet aangifte van mishandeling tegen de verdachten.

(Bron: politie)