Agent mishandeld tijdens aanhouding Enschede

Enschede – In de nacht van vrijdag 4 op zaterdag 5 oktober werd een agent tijdens een aanhouding mishandeld door drie mannen.

Agent licht gewond
Omstreeks 00.45 uur werd een agent op de Wenninkgaarde ernstig beledigd door drie mannen. Na een waarschuwing bleef een van de mannen doorgaan met het beledigen van de agent. Hierop wilde de agent de man aanhouden. Tijdens de aanhouding verzette de 18-jarige Enschedeër zich hevig en de andere twee mannen probeerden de aanhouding te belemmeren. De agent kwam ten val en op de grond werd de agent aangevallen door de drie mannen. Een voorbijganger zag dit gebeuren en wist de 18-jarige Enschedeër te overmeesteren. De andere twee mannen wisten te ontkomen en zijn nog voortvluchtig. De politie doet onderzoek naar het tweetal. De 18-jarige is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

“Geweld tegen hulpverleners is onaanvaardbaar.”
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. Bij agressie en geweld tegen politieambtenaren staat de politie Twente pal achter haar medewerkers. De dader wordt niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Afgesproken is dat de straf bij geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak altijd wordt verhoogd.

(bron: politie)

LEES OOK:
Stank voor dank

Geef een reactie