Aangehouden ernstig gewonde man (21) mogelijk gelinkt aan groot aantal auto-inbraken in Enschede

Enschede – Vanaf begin december 2023 zag de politie dat het aantal auto-inbraken in Enschede toenemen. Binnen een maand werden er 200 inbraken geteld.

Agenten bemerkten een aantal overeenkomsten in de werkwijze die de dader(s) hanteerde tijdens het inbreken.

Uit de auto’s, waar werd ingebroken, verdwenen diverse goederen waaronder zonnebrillen, opladers, telefoonkabels en nog veel meer. Agenten waren inmiddels drukdoende met het achterhalen van de identiteit van de mogelijke auto-kraker(s) door onderzoek te doen en extra alert te zijn bij verdachte situaties of meldingen ervan.

In de vroege morgen van maandag 8 januari kwam er een melding binnen van een inbraak in een horecagelegenheid aan de Bijvank in Enschede. Naast de vernielde ruit en bloed op de grond troffen agenten ook een ernstig gewonde man in het pand aan. De politie verdenkt hem van het inbreken in de zaak. De verdachte, een man van 21 jaar is, nadat hij in het ziekenhuis aan zijn verwondingen is geholpen, opgesloten in het cellencomplex in Borne.

Inmiddels heeft de politie, na het doorzoeken van zijn verblijfplaats, aanwijzingen dat de 21-jarige man betrokken is bij een aantal auto-inbraken van de afgelopen maand. Agenten troffen bij hem gestolen goederen aan zoals zonnebrillen, opladers, telefoonkabels en een aantal specifieke goederen waarvan ook aangifte was gedaan. Mede dankzij duidelijke, complete aangiften en camerabeelden kunnen agenten al een aantal incidenten aan hem koppelen waarvan ze hem verdenken.

(foto: 112Twente)