74-jarige vrouw uit Enschede slachtoffer babbeltruc, politie zoekt getuigen

Enschede – Een 74-jarige vrouw uit Enschede is op dinsdag 13 februari slachtoffer geworden van een babbeltruc. Een onbekende man en vrouw praatten zich de woning van het slachtoffer binnen en leidden haar af terwijl een derde persoon de diefstal pleegde. De politie is op zoek naar getuigen.

Omstreeks 11:45 uur belde een vrouw bij het slachtoffer aan. Ze vertelde dat ze gratis spullen mocht weggeven. Hoewel het slachtoffer niet op het aanbod wilde ingaan, wist de vrouw toch de woning aan de Parallelweg binnen te dringen. Even later ging opnieuw de deurbel, deze keer stond een man voor de deur die meteen doorliep de woning in.

Terwijl het slachtoffer aan de praat werd gehouden kwam een derde man binnen. Toen ze even later weg waren bemerkte het slachtoffer dat ze bestolen was.

De politie is een onderzoek gestart en zoekt getuigen die mogelijk iets hebben gezien wat met de diefstal te maken heeft.

Wie zag deze daders?

Het slachtoffer kan de daders als volgt beschrijven:

Dader 1

vrouw van buitenlandse komaf

ongeveer 1.65 meter lang met een licht gezet postuur

witte pet, donkere jas met zwarte sjaal en een plastic tas in haar hand

Dader 2

man van buitenlandse komaf

onverzorgd uiterlijk en een slank postuur

zwarte pet, donkere jas en een donkere bril

Dader 3

man van buitenlandse komaf

stoppelbaard en slank postuur

donkere jas met capuchon over het hoofd

Geef tips door!

Heeft u iets gezien wat de politie kan helpen in het onderzoek? Misschien heeft u de verdachten rond het middaguur in de buurt van de Parallel weg zien lopen? Dan spreekt de politie u graag. Neem contact met op via 0900-8844. Melden kan ook anoniem via 0800-7000.

Het laatste 112-nieuws uit Enschede rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Enschede! Volg ons ook op Facebook!