53-jarige man uit Enschede rijdt met gestolen kentekenplaten en onverzekerd in sloot A35

Hengelo (O) – De politie maakt proces-verbaal op tegen een 53-jarige man uit Enschede. Hij raakte op dinsdag 21 oktober met zijn auto in en sloot langs de A35 onder Hengelo. Hij bleek gestolen kentekenplaten op de auto te hebben gevoerd.

De politie kreeg rond het middaguur een melding dat er een auto in de sloot was gereden. De bestuurder was er zelf uitgekomen en was niet gewond.

Niet verzekerd
Bij de komst van de politie bleken er geen kentekenplaten op de auto te zitten. Aan de hand van het kentekenbewijs bleek, dat de auto niet verzekerd was. De Enschedeër werd voor beide feiten bekeurd en een takelbedrijf haalde de auto uit de sloot.

Gestolen kentekenplaten
Later kreeg de politie een melding, dat de automobilist wel degelijk met kentekenplaten op z’n auto had gereden. Een ervan werd in de buurt teruggevonden. De Enschedeër werd aan het politiebureau ontboden en hier bekende hij, dat hij de kentekenplaten in Varsseveld had gestolen.

Ook hiervoor wordt proces-verbaal opgemaakt en onderzocht wordt of na de diefstal met een auto met dit kenteken is getankt zonder te betalen.

(bron: politie)