41-jarige man uit Enschede moet 6 jaar cel in voor woningoverval Hengelo en winkeloverval in Oldenzaal

Almelo – Een 41-jarige man uit Enschede moet voor 6 jaar naar de gevangenis voor een woningoverval in Hengelo en een winkeloverval in Oldenzaal die hij in 2009 pleegde. Dat oordeelt de rechtbank Overijssel. De man moet ook een schadevergoeding betalen van € 6.947,46 aan één van de slachtoffers.

De Enschedeër heeft zich samen met anderen schuldig gemaakt aan een poging tot een gewapende overval in een woning in Hengelo op 31 augustus 2009. Zij forceerden midden in de nacht een voordeur en zijn de woning van het slachtoffer binnengedrongen. Met bivakmutsen/nylonkousen over hun hoofd drongen zij de slaapkamer van het slachtoffer binnen en hebben vuurwapens op het slachtoffer gericht. Het slachtoffer is bedreigd. Ook hebben verdachte en zijn mededaders het slachtoffer vastgepakt en zijn mond dichtgedrukt waardoor het slachtoffer letsel heeft bekomen. Uiteindelijk hebben verdachte en zijn mededaders zonder medeneming van geld en goederen de woning verlaten.

Daarnaast heeft de man zich samen met anderen schuldig gemaakt aan een overval op een winkel in Oldenzaal op 24 november 2009. Ook hier gingen zij gewapend en met bivakmutsen/nylonkousen op te werk. Zij richtten een vuurwapen op het slachtoffer en dwongen het slachtoffer de kluis te openen. Vervolgens hebben zij het slachtoffer vastgebonden met duct tape en namen (staats)loten en geld mee.

(bron: Rechtspraak)