Weekendafsluiting aansluiting Enschede-West en Westerval in Enschede

Enschede – In het weekend van 24 november sluit Rijkswaterstaat een deel van de Westerval en de afritten van de A35 opnieuw af, zodat Noaber18 het werk kan afmaken. Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingsroutes en langere reistijden.

Afsluitingen
Van vrijdagavond 24 november 19.00 uur tot maandagochtend 27 november 05.00 uur is de Westerval vanaf de A35 richting Enschede (stad inwaarts) afgesloten. Ook zijn de afritten van de A35 afgesloten. Het verkeer vanuit Enschede kan wel via de Westerval naar de A35 rijden.

Omleidingsroutes
Tijdens de afsluiting wordt het verkeer omgeleid via de aansluiting Enschede en de Zuiderval in Enschede. Gele borden geven ter plekke de omleidingsroutes aan. Asfalteringswerkzaamheden zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kunnen werkzaamheden worden uitgesteld.

Meer informatie
Heeft u vragen over de werkzaamheden? Kijk dan op de gratis app van Noaber18. Deze kunt u downloaden via de appstores. U kunt ook bellen met de gratis informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 of kijken op www.rijkswaterstaat.nl. Meer informatie over de Nieuwe Twenteroute vindt u op www.rijkswaterstaat.nl/nieuwetwenteroute en op Facebook en Instagram @nieuwetwenteroute.

De Nieuwe Twenteroute
De N18 tussen Varsseveld en Enschede wordt vernieuwd. Tussen Varsseveld en Lichtenvoorde past Rijkswaterstaat de weg aan. Tussen Groenlo en Enschede gaat een 27 kilometerlange nieuwe N18 om de kernen van Eibergen, Haaksbergen en Usselo heen. Hiermee maakt Rijkswaterstaat van de N18 een Nieuwe Twenteroute. Deze Nieuwe Twenteroute wordt een weg die veiliger is om over te rijden of over te steken, waardoor minder verkeersslachtoffers vallen. De nieuwe weg gaat de leefbaarheid in Eibergen, Haaksbergen en Usselo vergroten en past in het mooie landelijke gebied van de Achterhoek en Twente. De weg zorgt dat Achterhoekers en Twentenaren sneller van A naar B komen en maakt daarmee dat de regio interessant is om in te wonen, te werken en te ondernemen.

Rijkswaterstaat werkt nauw samen met de provincies Gelderland en Overijssel, de gemeenten in de regio en de waterschappen om de Nieuwe Twenteroute te realiseren. De Nieuwe Twenteroute is naar verwachting in het voorjaar van 2018 klaar.

(Bron: Gemeente Enschede)