33 zaken opgelost na aanhouding 39-jarige oplichter uit Enschede

Twente / Achterhoek – De politie heeft in februari een 39-jarige Enschedeër aangehouden. Met deze aanhouding denkt de politie 33 oplichtingszaken opgelost te hebben in Twente en de Achterhoek.

Het gaat om zaken waarbij bijvoorbeeld geluids- en beeldapparatuur en compleet verzorgde barbecues werden besteld, maar niet werden betaald.

Vanaf halverwege 2014 tot afgelopen februari vonden meerdere oplichtingszaken plaats. Zo werden ondermeer compleet verzorgde barbecues, biertapinstallaties en geluidsapparatuursets besteld. Deze werden opgehaald maar niet direct betaald. Uiteindelijk bleef de betaling uit. De politie stelde een onderzoek in, waarbij onder andere camerabeelden en contactgegevens werden onderzocht. Hieruit kwam de 39-jarige Enschedeër als hoofdverdachte naar voren. Hij werd op 17 februari jl. aangehouden en zit nog steeds vast.

Zowel voor als na zijn aanhouding heeft de politie meerdere mensen als verdachte gehoord. Het gaat om elf personen die verdacht worden van medeplichtigheid, gebruik hebben gemaakt van de goederen of buitgemaakte goederen hebben gekocht van de hoofdverdachte. Zij zijn na verhoor in vrijheid gesteld. Ook tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. De politie heeft het onderzoek afgerond en overgedragen aan het OM.

(Bron: politie)