30-jarige man uit Hengelo moet drie jaar cel in voor steekpartij in Enschede

Almelo – De rechtbank Overijssel veroordeelt een 30-jarige man uit Hengelo tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 3 jaar en tbs met voorwaarden na een poging tot doodslag met een mes tijdens Oud en Nieuw op 31 december 2014 in Enschede.

Tijdens die avond kreeg hij in zijn ouderlijk huis ruzie met de buurman van zijn ouders. In de achtertuin probeerde hij de buurman van het leven te beroven, door hem met een mes in de buik te steken. Het slachtoffer liep daarbij ernstig letsel op, waarbij zijn darmen op meerdere plaatsen zijn geperforeerd.

De man is verminderd toerekeningsvatbaar en tbs met voorwaarden is noodzakelijk om herhaling te voorkomen. Deskundigen concluderen dat er bij verdachte sprake was van een ziekelijke stoornis van de geestvermogens, een alcohol- en cannabisafhankelijkheid en een aanpassingsstoornis met een gemengde stoornis van emoties en gedrag. Daarnaast is er sprake van een gebrekkige ontwikkeling van de geestvermogens in de vorm van een persoonlijkheidsstoornis NAO en een verstandelijke beperking.

(bron: Rechtspraak)