25-jarige man verdacht van zware mishandeling cq poging doodslag op 46-jarige vrouw uit Losser

Losser – Op zaterdag 25 juni omstreeks 19.00 uur kwam er bij de politie een melding binnen van een zware mishandeling. Een 46-jarige vrouw uit Losser was gewond geraakt nadat zij door een onbekende man op haar hoofd was geslagen met een hamer. De vrouw had haar hond uitgelaten en toen ze terugkwam bij haar auto, die geparkeerd stond aan de Ravenhorsterweg in Losser, werd ze plotseling door een onbekende man belaagd.

De vrouw verklaarde dat de man haar ook had geprobeerd te wurgen. Zij zag kans om zich uit de worsteling te bevrijden en in haar auto naar huis toe te rijden. Haar man heeft de politie gewaarschuwd en is met haar naar het ziekenhuis gegaan.

Hamer in beslag genomen
Via meldingen op Burgernet en Twitter is er een oproep gedaan aan getuigen om zich te melden. De vrouw had gezien dat de man een grijze auto had voorzien van een Duits kenteken. Tevens heeft ze een signalement doorgegeven en kon ze de hamer, waarmee ze geslagen was, meenemen. Deze hamer is door de politie in beslag genomen voor forensisch onderzoek.

Aangehouden voor zware mishandeling en poging doodslag
De politie is onmiddellijk een onderzoek gestart. De nachtploeg van de politie nam kennis van het incident aan de Ravenhorsterweg en is op zondag 26 juni omstreeks 1.00 uur gaan surveilleren in de omgeving van het plaats delict. Politieagenten zagen aan de Grensweg in Losser een grijze personenauto staan met een Duits kenteken. In de auto was niemand aanwezig. Op een gegeven moment zagen ze een onbekende man op straat staan. De man voldeed aan het signalement van de belager van de gewonde vrouw en hij erkende dat hij de eigenaar was van de grijze auto. De agenten hielden hem daarop aan.

De man wordt verdacht van zware mishandeling cq poging doodslag. Het betrof een 25-jarige man, met de Nederlandse nationaliteit, woonachtig in Bad Bentheim (Duitsland).

Hij is overgebracht naar het politiearrestanten-centrum in Borne waar hij vandaag nader gehoord zal worden over zijn motief en de toedracht. De man is in verzekering gesteld. De gewonde vrouw is inmiddels thuis en behoorlijk onder de indruk van wat haar is overkomen.

(bron: politie)