21 relschoppers aangehouden in Enschede

Enschede – In Enschede kreeg de politie zondagavond rond 18:30 uur de eerste, serieuze signalen dat een grote groep naar het centrum zou komen en dat was reden voor de politie om direct te handelen. Er werden onder meer extra agenten naar het centrum gestuurd.

Rond 19:30 uur werden de eerste groepjes mensen zichtbaar. De al aanwezige politie heeft hen aangesproken en al snel bleek dat zij niet kwamen om te demonstreren. Zij lieten zich niet wegsturen en even later stond er ruim 120 mensen in het centrum. Kort daarna werd een noodbevel afgegeven. Uit het niets begon de groep met het gooien van spullen en met vernielingen plegen. De groep ging al snel uiteen na de komst van de Mobiele Eenheid.

De politie ziet dat er veel vragen zijn waarom niet iedereen beboet is en aangehouden. Toch zijn er 21 mensen aangehouden, twee van hen zitten nog vast. Eén van die twee is aangehouden voor opruiing en openlijke geweldpleging. Het gaat om een 26-jarige man uit Enschede. De ander zit ook nog vast en is daarnaast aangehouden voor belediging (een 46-jarige man uit Enschede).

De andere 19 zijn heengezonden met een bekeuring voor het overtreden van de regels rondom de avondklok. De gegevens van al deze mensen zijn bij de politie bekend en als blijkt dat ze verantwoordelijk zijn voor geweld of vernielingen, worden ze alsnog aanhouden.

Daarnaast zijn er nog 42 bekeuringen uitgeschreven voor de avondklok.

(Bron: politie)