19-jarige Enschedeër doodgestoken in jeugdgevangenis

Breda – De politie hield vrijdag 15 april een 18-jarige gedetineerde aan nadat hij in het pand van een Justitiële Jeugdinrichting in Breda twee medegedetineerden had gestoken. Een van hen, een 19-jarige man, is overleden aan zijn verwondingen. Politiemensen onderzoeken de toedracht van het incident.

De politie ontving vrijdagmiddag 15 april rond 15:15 uur een melding dat er een incident zou hebben plaatsgevonden in het pand van de Justitiële Jeugdinrichting aan de Galderseweg in Breda. Het zou gaan om een steekincident waarbij twee personen gewond zouden zijn geraakt. Politiemensen ter plaatse ontfermden zich direct over de twee slachtoffers en verleenden eerste hulp. Een van de twee gewonden, een 19-jarige gedetineerde uit Enschede, is aan zijn verwondingen overleden. Het andere slachtoffer, een 20-jarige gedetineerde uit Nijmegen, is voor medische zorg naar het ziekenhuis vervoerd. De verdachte, een 18-jarige gedetineerde uit Den Haag, is direct na het incident aangehouden. Aanstaande dinsdag 19 april wordt de verdachte voorgeleid.

Politiemensen zijn gisteren direct gestart met het onderzoek naar wat er precies heeft plaatsgevonden in het pand van de Justitiële Inrichting. Zo zijn er onder andere getuigen gehoord en is er door de Forensische Opsporing sporenonderzoek gedaan. Ook het steekvoorwerp is in beslag genomen voor verder onderzoek. Het onderzoek naar de toedracht zal de komende dagen voortduren.