18-jarige Enschedeër aangehouden voor diefstal en/of heling van telefoons en portemonnee

Enschede – De politie heeft woensdag 6 augustus een 18-jarige Enschedeër aangehouden als verdachte van diefstal en/of heling van twee telefoons en een portemonnee met inhoud die ontvreemd zijn aan de Blekerstraat op 23 juli jl.

Op 23 juli bemerkt een 55-jarige Enschedese dat zij haar telefoons en portemonnee mist uit haar handtas. Als ze haar bankpassen blokkeert blijkt dat er inmiddels met haar pas geld is opgenomen. Zij doet aangifte en de politie start een onderzoek. Uit dit onderzoek is gebleken dat diezelfde dag bij een telefoonwinkel in Enschede de twee telefoons te koop zijn aangeboden. De man die de telefoon heeft aangeboden blijkt een 18-jarige Enschedeër. Hij kon vandaag rond 10.00 uur in Enschede worden aangehouden. Onderzoek moet uitwijzen of hij de diefstal ook gepleegd heeft.

Stop heling!
• Koopt u weleens spullen via internet of op straat? Bedenk dan dat heling strafbaar is en dat het kopen van gestolen spullen de criminaliteit in stand houdt. Daarom is het belangrijk dat u controleert of wat u wilt kopen als gestolen geregistreerd staat. Dit kan op de website van Stop Heling. U voert hier het serienummer van het artikel in of het kenteken van de auto in en u ziet direct of het geregistreerd staat.

• Noteer altijd serienummers als u een (nieuw) product koopt. Een serienummer is een nummer op een product en maakt het product uniek en traceerbaar. Bij bijvoorbeeld mobiele telefoons staan deze nummers vaak onder de batterij. Winkelmedewerkers zetten dit nummer ook vaak op de aankoopnota. U kunt op de site van stopheling een speciaal formulier downloaden om uw serienummers overzichtelijk te noteren.

• Doe altijd aangifte. De politie kan u dan helpen uw gestolen spullen terug te krijgen. Bovendien krijgt de politie meer inzicht in welke helers er zijn en hoe zij werken.

(bron: politie)