16 autokraken in Hengelo, politie waarschuwt voor keyless entry

Hengelo – In de afgelopen twee weken werd er bij de politie 16 keer aangifte gedaan van diefstal in/uit een auto.

De afgelopen weken wordt er in en rond Hengelo vooral ‘s nachts in duurdere auto’s ingebroken. Aan de buitenkant van de auto is vaak geen schade te zien De auto wordt volledig leeggeroofd.

Laat je ‘slimme’ autosleutel ‘keyless entry’ deactiveren zodat auto-inbrekers hier geen misbruik van kunnen maken. De kans op auto-inbraak wordt zo een stuk kleiner. De buit bestaat meestal uit airbags, boordcomputers en navigatiesystemen. Er zijn bij de politie ook meldingen binnengekomen dat de ruit van de auto wordt ingeslagen. Er worden ook andere goederen zoals laptops, telefoons, losse navigatiesystemen en geld weggenomen. Deze inbraken zorgen voor veel financiële schade, de bedragen kunnen oplopen tot wel 10.000 euro. De politie zet extra in door zowel opvallend als onopvallend te surveilleren.

Tips:
– Haal waardevolle spullen uit de auto. Zet het dashboardkastje open (laat zien dat er niets te halen valt).
– Verwijder de afdruk van de zuignap (navigatiesysteem) van de voorruit
– Sluit de auto altijd af.
– Dieven zoeken ook onder de stoel, berg daar dus niets op.

Twijfel niet en bel 112
Zie jij mensen rondstruinen of verdachte voertuigen, geef het meteen door aan de politie via 112. Onthoud daarbij kenmerken zoals het signalement of een kenteken. Dieven die te voet of met de fiets werken, willen hun buit verstoppen om niet op te vallen. Het kan dus goed zijn dat ze in het bezit zijn van een rug- of fietstassen. Als jij je op een later moment opmerkelijke zaken herinnert, kan je die aan de politie doorgeven via telefoonnummer 0900-8844.